Молочна кислота


CH3CH (OH) COOH – одноосновна карбонова кислота з трьома атомами вуглецю, що містить гідроксильну групу. Солі  та ефіри молочної кислоти називають лактатами. Молочна кислота утворюється при молочнокислому бродінні цукру та грає важливу роль в метаболізмі.

Малотоннажна хімія фабрикує молочну кислоту 4 сортів: хімічну чисту, фармокопійну, технічну та харчову.

При взаємодії з окислювачами молочна кислота розкладається. При окисленні киснем повітря або азотною кислотою в присутності заліза або міді вона перетворюється в мурашину кислоту, оцтову кислоту, щавлеву кислоту, оцтову кислоту, вуглекислий газ і пировиноградну кислоту. Промисловий інтерес представляє дегідратація молочної кислоти до акрилової кислоти та її відновлення до пропіленгліколю.

Молочна кислота використовується переважно в двох сферах: харчова промисловість та виробництво полімерів, а також в інших промислових цілях.

1) У харчовій промисловості молочна кислота використовується як консервант та підкислювач. Завдяки тому, що її солі добре розчинні у воді, їх також можна використовувати в тих продуктах, де важливе значення pH. Молочна кислота та її солі використовуються в напоях, цукерках, м’ясних виробах і соусах. Лактат кальцію додається в продукти як джерело кальцію.

2) В полімерної промисловості з молочної кислоти отримують полілактид.

Фасування: цистерна (під замовлення),  євро куби (1050кг), каністри 10л., 20л.

Виробник: Нідерланди.

ТОВ "АНЕДА"

Оптова торгівля хімічною сировиною та харчовими інгредієнтами

Наші контакти



© 2022